Thursday, 17 November 2011

Biar kan CINTA itu pergi

Ya ALLAH,Seandainya telah KAU catat,Dia milikku,tercipta untukku,Dekatkanlah dia padaku,Satukan hatinya dengan hatiku,Titipkan kemesraan antara kami,Agar kebahagiaan ini kekal abadi.

Dan Tuhanku Yang Maha Pengasih,Seiringkanlah kami dalam melayari hidup,Ke tepian yang sejahtera. Tetapi Tuhanku,Seandainya telah Engkau takdirkan,Dia bukan milikku,Bawalah dia jauh dari pandanganku,Luput dari ingatanku,Dan peliharalah diriku dari kecewa.

Ya Tuhanku Yang Maha Mengerti,Berilah diriku kekuatan,Melontar bayangannya ke dada langit,Hilang bersama senja merah,Dan gelap pekat malam,Agar aku rasa bahagia,Walaupun tanpa dirinya.

Dan Tuhanku Yang Tercinta,Gantikanlah yang telah hilang,Tumbuhkanlah kembali yang telah patah.Meskipun tiadakan sama dengan dirinya.Seandainya dia datang menemuiku & Cinta itu adalah cinta yang sejati dan suci,Seandainya dia pergi dan tiada menemuiku & anggaplah cinta itu tidak wujud dari awal lagi.

Ya Allah sesungguhnya aku mendambakan cinta hambaMu yang turut mencintaiMu sedalam dalamnya..Tapi yang pasti JODOH adalah rahsia Allah, kita MERANCANG dan Allah pun turut sama merancang..cuma kadang-kadang aku TAKUT dengan RENCANA Allah..Sebab apa?

Sebab aku TIDAK PERNAH tahu apa yang bakal berada di hadapanku kelak, dan apa PENGAKHIRAN yang Allah inginkan buatku, buat hidupku..tiba-tiba hati berbisik, sebenarnya perancangan Allah mengatasi perancangan kita sendiri.

Buat apa terlalu memikirkan sangat.kita LALUILAH kehidupan seperti biasa..permulaan itu bermula dari kita, dan pengakhiran itu akan Allah TENTUKAN kelak..BERDOALAH semoga PENGAKHIRAN itu adalah sama seperti yang dirancangkan dan yang TERBAIK dalam hidup kita...Aminnn...;))

Mr.Dolphin

3 comments:

 1. maaf ,, saya copy sikit ayat kat atas ,, sbb actualy saya da lme cari word tu ,, dulu ad org kc kt saya ,, p da ilg ,, so bile da jumpe balik minta copy yer ,, heee ,, tq ,,

  -ANDRA-

  ReplyDelete
 2. humm sngguh bermakna semua niw.....sdh pown ada humm :(

  ReplyDelete
 3. kata2 yg indah didalami jiwa n difahami..
  yg penting kita teroskan hdup spt yg dirancangkan!

  ReplyDelete